Mi jut eszedbe arról, ha azt mondjuk: „szerintem…” vagy RRS, netán Gondolat ébresztő? Vagy inkább az segít, ha azt mondjuk: Formatervezés, Kreatív foglalkozás, esetleg Gyurma után? Ha a fenti fogalmak nem mondanak semmit, akkor hadd mondjuk el, miről maradtál le! Idén már harmadik alkalommal töltöttünk el egy hetet Kadarkúton az ország különböző tájáról érkezett tinédzserekkel. A héten azt taglaltuk, hogy „Itt az idő”, hogy végre változtassunk a megszokott életformánkon, és mindannyian előrébb jussunk azon a területen, ahol leginkább fejlődésre van szükségünk. Délelőtt inkább csak igei gondolatébresztők voltak a közös alkalmon, majd mindenki félrevonult a kiscsoportjával. Volt rá lehetőség, hogy önállóan töltsünk időt Istennel, és hogy este a tanítás előtt (és után :-) ) kifulladásig dicsérjük az Urat. Ilyenkor nagyon megtapasztaltuk a Szent Szellem jelenlétét és munkáját. Nagyon sok bizonyság született a hét során, ebből adunk egy kis ízelítőt.

„A táborban nagyon fájt mind a két térdem. Az egyiket már műtötték, de nem javult, a másikat pedig megerőltettem. Amikor csütörtökön este előrehívás volt, hogy a betegekért imádkozzanak, előrementem. Egy ideig nem jött oda senki, azután egy lány és egy fiú imádkoztak értem, de miután elmentek, úgy éreztem, hogy még szükségem lenne imára. Ezért ott maradtam és még valaki odajött imádkozni értem. Ahogy rátette a kezét a térdemre, zsibbadást éreztem, és a térdem azóta nem fáj!!!!”

„Lehetőség nyílt számomra, hogy elgondolkozzak rengeteg dolgon, választ keressek a kérdéseimre és mindenekelőtt, hogy keressem az Istennel való személyes kapcsolatot. És megtapasztaltam Istent. Sok dolgot másképp látok, és sikerült igazán aktív „keresőpályára” állnom.”

„Én nagyon jól éreztem magam az idei tinitáborban. Rengeteg ismerőst, barátot, lelki-társat szereztem. A programok sűrűk, és érdekesek voltak, ezért soha nem tudtam unatkozni. Az okom arra, hogy újra eljöjjek, hogy ismét találkozzak azokkal az emberekkel, akiket megismertem, és hogy meglássam a programokat. Persze az a legfontosabb, hogy velük együtt dicsérjük megint Jézust, és sokat imádkozzunk, táncoljunk. Az biztos, hogy jövőre hozok valakit magammal, hogy ő is érezze azt, amit én, és őneki is jól teljen a hét. Egyszóval a nyári szünetben ez volt a legérdekesebb, legkreatívabb és legnagyszerűbb hét.”

A hét egyik legizgalmasabb programja az RRS (Real Reality Show – azaz az Igazi Valóság Show) volt, ahol egész délután akadályokat küzdöttek le a fiatalok, hogy így pontokat gyűjtsenek. Ezeket a pontokat utólag a „szponzorok”: szülők, nagyszülők, gyülekezeti testvérek pénzzé váltották. Az így összegyűlt közel 160 000 Ft-ot két rászoruló ukrajnai családnak utaltuk át a Kelet-Európa Misszió segítségével.

Nehéz a sok élményt és programot néhány sorban összefoglalni, így a legjobb, amit tanácsolhatunk: jövőre feltétlenül gyere el TE is! Hogy kapcsolatban maradhassunk, és folyamatosan képben legyél programjainkkal kapcsolatban, látogass el honlapunkra: www.christeens.hu

Mundrucz Anett és Prekopa Zita

megjelent: eloviz.epk.hu

Tetszett a beszámoló és érdekel a tábor?