H-ARC – Az én Arcom, az Én H-Arcom

Hogy miről szólt az idei ChrisTeens Tábor, és mi ez a furcsa szlogen? Fő témakörünk a HARC volt, hogy milyen is az igazi harc, és hogy mennyire fontos, hogy a tábor utáni életünkben is harcoljunk, sőt váljunk győztesekké.

Az én ARComról, azaz az Én életemről (szleng) van szó, amiben Nekem kell HARColnom. A saját csatáimat sem a szüleim, sem a pásztorom, de még az ifivezetőm sem tudja megküzdeni helyettem. Kevés egy-egy vasárnap, vagy szombat esti tinialkalmon győztesnek lenni, mindezt át is kell ültetni a hétköznapokba, hogy mi legyünk hatással a világra, és ne az hasson miránk. Talán ez volt a fő gondolatmenet, miközben reggel 8-tól éjfélig folyamatosan mentek a programok. Lehetett választani a délutáni fakultációk sorából bőven (tánc, pantomim, varrás-fűzés, szeminárium) és a reggeli gondolatébresztők, esti alkalmak, kiscsoportos foglalkozások és a programba épített egyéni áhítat is az Istennel és az Igével való kapcsolatra motiváltak.

Idén is volt RRS, ahol a játékos küzdelem során összegyűjtött pénzösszegeket az erdélyi Hadad városában folyó misszióra fordítjuk, ahová a jövő év során egy nyári missziós csapatot is küldünk. Újdonságként jelent meg az imaséta, ahol a 20 állomáson különböző kreatív módokon imádkozhattak a tinik bő másfél órán keresztül, illetve a Nemzetek Napja, ahol 4 országból érkezett küldöttségek (Románia, USA, Szlovákia, Svédország), beszéltek a hazájukról, kultúrájukról és főként a nemzetükben folyó ifjúsági, illetve misszió munkáról. A nap célja az volt, hogy kitekintsünk kicsit, hogy igenis rajtunk kívül is vannak keresztények a világon, akik szintén égnek az Úrért!

Nehéz néhány sorba összetömöríteni az egy hét eseményeit és élményeit, így aki többet szeretne tudni rólunk, folyamatos programjainkról, vagy érdeklik a képek, illetve a táborról készült DVD, látogasson el a: www.christeens.hu oldalra.

Mundrucz Anett

megjelent: eloviz.epk.hu

Tetszett a beszámoló és érdekel a tábor?