Talán van, aki még emlékszik az Élő Vízben 2005 novemberében megjelent cikkre, melyben a Hillsong United tagjaival készítettem riportot Londonban. Akkor még csak reméltem, hogy egyszer ők is eljönnek Budapestre, és lám, ismét bebizonyosodott, hogy nem szabad feladni! 2007. szeptember 22-én, szombaton, mi is részesei lehetünk annak az áldott közös dicsőítésnek és Phil Dooley ifjúsági pásztor igehirdetésének, melyet a világ többi részén már élőben is jól ismernek.

A turné fő gondolata az „I heart revolution” amit talán a „szeretem a forradalmat” kifejezéssel lehetne leginkább azonosítani.

Miről is szól a dolog? Joel Houston, a Hillsong United egyik frontembere így fogalmaz: „…Nem tudom te hogy vagy vele, de ha a mi generációnk az ipod-okról, a myspace-ről és a youtube-ról lesz emlékezetes, akkor nagyon mellényúltunk. Ha a történelemben úgy beszélnek a nemzedékünkről, mint akik magukat elkényeztető úttörők voltak a digitális korban, mely a valóságshow-któl és a mondvacsinált sztároktól volt híres, akkor valamit nagyon elrontottunk. A világ meg fog változni magától, vagy jobb lesz, vagy rosszabb, de kik fogják formálni, és hogy fog kinézni?…”

„…Szeresd Istent, szeresd az embereket, ennyi az egész. Erről szól a forradalom számomra. Ha igazán megértjük mit is jelent ez, ha felfogjuk a lényegét, beleépítjük a gondolkodásunkba és elkezdjük megélni, akkor meg fogjuk változtatni a világot. Nem is annyira a nagy dolgokról van szó, hanem a mindennapiakról…”

Bár a teljes angol verziót a www.iheartrevolution.com-on olvashatjátok, a lényeg a fenti néhány sorban is érzékelhető: ki ha nem mi? Mikor, ha nem most? Miért várjuk el, hogy más tegye meg helyettünk a dolgokat? Ha a keresztények nem mondják ki és élik meg a bibliai igazságokat, mégis ki fogja? Bár hiszem, hogy nagyon áldott este vár ránk szeptemberben, olyan ahol megerősödhetünk, feltöltődhetünk, nem szabad elfelednünk, hogy Isten RÁNK számít itt Európában! …és még a United sem fogja megtenni helyettünk, amit nekünk kell…

Koncertinfo és jegyrendelés: www.bpgospel.hu, ill. www.christeens.hu

Mundrucz Anett

megjelent: eloviz.epk.hu