Már most lehet készülni a nyári tini programokra

Azt a nagyszerű lehetőséget kaptuk, hogy az Élő Víz hasábjain rendszeresen megjelenjünk az idei évben, így ezen a felületen is többet találkozhatunk! Szeretnénk benneteket folyamatosan tájékoztatni az előttünk álló eseményekről és igyekszünk majd beszámolni arról is, mi is történt egy-egy rendezvényünkön.

Az idei év kihívása: Impact Now 2011

Az elmúlt évek során láttuk, ahogy Isten felkészíti a tinédzsereket, felkészít titeket egy más fajta gondolkodásra: a mások felé nyitott szemléletre. Az elmúlt években a CT táborban hangsúlyt fektettünk arra, hogy első körben saját házunk táján nézzünk szét, és tegyük rendbe önmagunkat, motivációinkat. Ezt olyan tábor-mottókkal igyekeztünk elérni, mint: „az én ARC-om az én H-ARC-om”, „Tisztaság! Akarod?”, „KÉP-MÁS – Láss tisztán!”. 2010-ben már az idei évre készülve figyelmünket az evangélizációra fordítottuk a „MENJ!” tábor szlogenjével. Ez a törekvés gyakorlatilag tömören megfogalmazza a szándékainkat, vagyis azt, hogy olyan tinik legyetek, akik Istennel élő kapcsolatot ápolnak, akik megélik a hitüket a mindennapokban, akik bátrak és Szent Szellemmel teljesek, és akik készek mindezt képviselni a környezetük felé. Mert ez a feladatunk… Ugye rémlik a Márk 16,15-18, amivel annyit foglalkoztunk a nyáron: „Ezután így szólt hozzájuk: Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik. Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak.”

Itt az idő!

Ennek megfelelően 2011-ben csatlakozunk az Európai Pünkösdi Közösség: Impact Now programjához, mert hisszük, hogy Isten arra hívott el, hogy mások számára hirdessük a szabadulást, helyreállást, megváltozott életet Jézusban. Igen, be akarunk „robbanni”, ha tetszik „becsapódni” az emberek életébe, hogy „hatással” legyünk rájuk, pontosabban, hogy az evangélium „behatást” gyakoroljon az életükre, ahogy azt a sokféleképpen értelmezhető ‘Impact’ szó is jelzi. És ezt nem csak általánosságban, nem csak örökérvényű igazságként szeretnénk a zászlónkra tűzni, hanem most. Impact Now!

Minden, ami az idei évben előttünk áll, sőt már az elmúlt egy év is e köré a gondolatmenet köré épült, mert szeretnénk jól felkészülni, szeretnénk hitelesen képviselni mindazt, amit az Igében olvasunk, hogy elmenjünk szerte a világba, és hirdessük az evangéliumot minden teremtménynek, hogy higgyünk, és kövessenek a jelek és a csodák. Mert itt az idő…

Más helyszínen új lendülettel

Hívunk hát egy nagyszerű nyárra, ahol lehetőséged van 1+1 hetet odaszánni a vakációdból Istennek! Nagy ugrás ez mindannyiunknak, mert elhagyjuk a szeretett és jól megszokott Kadarkútat és Gödöllőre váltunk (egyetemváros), mósodítjuk a heti struktúránkat, új elemeket építünk a tábori programba és bekapcsolódunk egy nagyobb volumenű, nemzetközi megmozdulásba. Hisszük, hogy mindez a növekedéseteket szolgálja! Azért, hogy ne legyen nagy hiányotok, valamint hogy eléggé felkészültnek érezzétek magatokat, mi már hamarabb elkezdjük a hetet, és az első néhány nap igazi ‘CT Tábor feeling’-ben telik majd, ahol „csak” mi vagyunk, ahol megjelennek majd a jól megszokott táborelemek: reggeli gondolatébresztő, csoportfoglalkozások, faktok/szemináriumok, teaház, MostMutasdMeg… Ráadásul a Jesus Revolution Summer Team-je csatlakozik hozzánk, ami azt jelenti, hogy esténként 100-150, Európa különböző pontjairól érkező belevaló, lelkes tinédézserrel dicsérhetjük együtt Istent. Már alig várom… Többszáz tinédzser újjong majd együtt Jézusért! Kiváló lehetőség ez arra is, hogy kicsit kitekintsünk, belelássunk az európai tinik gondolkodásmódjába, hogy felismerjük: más tizenévesek is égnek a vágytól, hogy változást hozzanak a generációjuk életébe. Remek alkalom lesz ez a hét arra is, hogy együtt szolgáljunk, együtt lazuljunk velük és jó barátságok köttessenek. A hét közepén pedig megérkezik majd az Impact Now-ra érkező sokféle európai náció: még több fiatal, pásztorok, misszionáriusok, hogy a hét második felét közösen tölthessük el felkészülésben, valamint Budapest utcáin való evangélizációs megmozdulásokban.

Lehetőséged van csak az első hétre eljönni, de amennyiben a második hétre is jelentkezel, akkor tagja lehetsz olyan evangélizációs csoportoknak, melyek ország- és Európa-szerte elmennek, és helyi gyülekezetekkel karöltve hirdetik az evangéliumot, szolgálják az ott élő embereket. Ha szeretnéd, hogy a ti városotokba is érkezzen ilyen, kb. 12-15 fős csoport, beszélj a pásztoroddal/vezetőiddel és hívjatok csoportot a városotokba, esetlegesen több gyülekezet összefogásával a térségetekbe! Hadd mozduljon meg az ország minél több pontja, és hadd épüljön Isten Királysága!

A felállás tehát a következő: július 24-27. CT Tábor, Gödöllő (Jesus Revolution esténként bekapcsolódik). Július 27-31. Impact Now, Gödöllő + Budapest (CT Tábor bekapcsolódik). Itt az első hét vége. 2011. augusztus 1-7. evangélizációs hét (második hét) Európa- és Magyarország-szerte.

Most tedd meg!

De addig is: imádkozz és készülj! Az információk folyamatosan kerülnek fel a honlapunkra, kövesd a videoblogot, ahol rendszeresen jelentkezünk majd a fejleményekkel. Addig meg gyűjtsd a zsebpénzed, hogy ne legyen akadálya a részvételednek!

Ne aggódj, idén is lesz RRS – ha minden igaz – nagyobb és gigantikusabb, mint valaha! Ezen a téren még titkolózunk kicsit, de nem kell sokáig várnod a részleteket illetően! Addig is gondold végig, hogy kik azok a környezetedben, akiket megkérhetsz majd, hogy legyenek a szponzoraid. Kövess minket folyamatosan a honlapon, hallatni fogjuk a hangunkat!

Számítunk rád! Legyünk együtt idén nyáron is és mozgassuk meg hazánkat, hogy végre valami jó hírtől visszhangozzon a sajtó!

Mundrucz Anett

megjelent: eloviz.punkosdi.hu

Tetszett a beszámoló és érdekel a tábor?