Keresztény tinitábort rendeznek 2011. július 24-31. között Gödöllőn. A főszervező masszív programot ígér.

A ChrisTeens evangéliumi keresztény tinédzser mozgalom. A korábbi Evangéliumi Pünkösdi Közösség, ma már Magyar Pünkösdi Egyház országos tinédzser missziója. „Több mint tíz éve foglalkozunk tinédzserekkel. 99-ben jött egy erős elhívás többünknek efelé a szolgálat felé. Kisebb helyi közöséégeknél kezdtük, aztán ez országos szintre nőtt. Az első tábort 2001-ben rendeztük meg”, mondta el a mindennapinak Mundrucz Anett az országos tinédzser misszió vezetője. Mundrucz a Christeens névről elmondta, hogy a saját ötletük volt induláskor, de azóta már több külföldi, köztük amerikai szervezet is használja az elnevezést.

„A tábor 13-18 év közötti tiniknek szól, de nincs felekezeti megkötés. Tavaly is 5 felekezetből voltak vendégek, katolikusok éppúgy voltak itt mint baptisták. Mivel a tábor szellemileg elég tömény és igen nagy energiákat kíván a részvevőktől (reggel 8tól éjfélig vannak programok), elsősorban hívő fiatalokat várnak. „De rendszeresen előfordul, hogy valaki hozza a nem-hívő haverjait is. Akik itt általában megtérnek” tette hozzá Mundrucz, aki a Christeens tábor főkoordinátora is.

 

 

„Attól mert keresztény, nem muszáj gagyinak lennie. A költségvetésünk minimális, de ezt kreativitással pótoljuk. A programok közt lesz tánc, paintball és tanítások is, elég masszív dózis”, fogalmazott a szervező.

„Hiszünk abban, hogy fiatalon kereszténynek lenni és igazi barátságot kötni Jézussal a lehető legjobb dolog. Hatással akarunk lenni a világra, hogy a körülöttünk élők is megtapasztalhassák mindazt, amiben hiszünk. Fel merjük vállalni az értékeinket, és dinamizmusunkat ezek képviseletére fordítjuk. Hisszük, hogy Isten Királyságát kell képviseljük a mai fiatalok között úgy, hogy megkívánják a Vele való kapcsolatot, és életet. Mindehhez kreatív, és lendületes programokat szervezünk, ahol ezek a célok megvalósulása elindulhat. Nyitottak vagyunk mindazok felé, akik kíváncsiak arra, miről is beszélünk” – olvasható a szervezet facebook profilján.

Christeens a facebookon: http://www.facebook.com/christeensmedia

„Menjetek el tehát, és tegyetek tanítványokká minden népeket” Máté 28,19
„Mert úgy szerette isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” János 3,16

KV

megjelent: mindennapi.hu 

Tetszett a beszámoló és érdekel a tábor?