Képzelj el egy olyan világot, ahol a szolgálók öltönyben rappelnek, a tinik pedig lencsét gyűjtenek a homlokukon lévő ragasztószalaggal. Ahol az öröm a mérvadó, a félelmeid szertefoszlanak, a terheidet pedig leteheted az élő Isten elé. Ahol felszabadulhatsz, jó döntéseket hozhatsz, erőt kapsz a mindennapi küzdelmekhez. A Christeens Télzáró március első hétvégéjén pont ilyen volt.

2013. március 2. szombat reggel tíz óra. Helyszín: Pécel, Szemere Pál Általános Iskola.
Több mint 200 tinédzser szíve lüktet a ritmusra ahogy Toby Mac énekli; Megállíthatatlanok vagyunk! Ez az a nemzedék, amely számára nincs lehetetlen. A hétvége célja volt hogy ennek felismerése által változások történjenek a tinik életében. Újuljanak meg, döntsenek Isten mellett, frissüljenek fel és lássák meg azt, hogy hol a helyük Isten tökéletes tervében és változtassák meg a körülöttünk lévő világot.

Miután mindannyian feloldódtunk bátran tudtuk adni magunkat a dicsőítéshez. Hálásak voltunk, hogy közösségben lehettünk a barátainkkal, a Jesus Revolution missziós csapatával, de legfőképp Istennel. A dicsőítésből remény, erő, szeretet áradt, ezek által közel kerültünk Istenhez.
Az igehirdetés rengeteg gondolatot ébresztett bennünk, azzal kapcsolatban, hogy mi a motivációnk a hétköznapokban és ez mennyire függ össze Isten ránk szabott tervével. Olyan szívekig hatoló kérdésekkel találtuk szembe magunkat, mint; „Mire dobban Isten szíve? Mi az, amit Ő keres? Milyen az Isten szíve szerint való ember? Vajon én Isten szíve szerint való vagyok?” A kérdések arra ösztönöztek, hogy nézzünk magunkba és vizsgáljuk meg, mivel van tele a szívünk. Isten dolgaival, vagy fölösleges időpocsékolással? Ha vannak oda nem illő dolgok, akkor, meg akarsz-e tőlük szabadulni? Kész vagy a változásra elhvásod, hogy részese legyén Isten tökéletes tervének?

 

Szombat délután három különböző program zajlott párhuzamosan. Választhattunk, hogy ügyességi játékokat játszunk miközben különböző rekordokat állíthattunk fel, ezzel is mérve rátermettségünket. Részt vehettünk a már említett Jesus Revolution (JR) szemináriumán, ahol a hatékony evangélizáció módszereit ismerhették meg a fiatalok.

A Jesus Revolution egy Oslóból érkező fiatalokból álló nemzetközi csapat, akik odaszánták egy évüket arra, hogy néhány hónapos felkészülés után Európa szerte utazzanak, és minél több fiatalhoz eljuttassák az evangéliumot. Egy alakuló JR + Christeens együttműködés keretében meg is nézhettük március folyamán, hogy hogyan is működik ez a gyakorlatban. Ez a csapat a helyi ifjúságokkal karöltve vitte el Isten örömüzenetét Pécelre, Jászberénybe, Sülysápra, Csepelre, Békésre, Gödöllőre, és ehhez a Christeens mobilcsapata is csatlakozott néhány helyszínen.

christeens fakultacio

A harmadik lehetőségünk egy fórumbeszélgetés volt, ahol olyan kérdésekre kaphattunk választ, amelyek már régóta foglalkoztatnak bennünket, de eddig nem mertük feltenni őket. Ahhoz, hogy ezt könnyedén megtehessük, rendelkezésünkre áll egy ún. tabu doboz, ahova mindenki név nélkül dobhatta be a kérdéseit végül egy moderált beszélgetés keretein belül közösen találhattuk meg a válaszokat.

Nekem nagyon tetszett ez az egész játékos program. Mégpedig azért, mert szerintem jól összekovácsolta a fiúkat és lányokat. A legviccesebb rész az volt, amikor az egyik srác fekvőtámaszozás közben háromszor is megfejelte a földet.” Beni

Noémi véleménye a Jesus Revolution szemináriumáról:

A JR csapata nagyon közvetlen volt és kicsit össze is barátkoztunk velük. Jó volt látni, hogy fiatalok a világ különböző pontjain ugyanolyan problémákkal küzdenek, és bátorítóak voltak a bizonyságaik. Ami legjobban megérintett, az az odaszánásuk és őszinteségük volt. Látszott, hogy ők nem szégyellik az evangéliumot és ez arra bíztatott, hogy én is merjem jobban felvállalni, hogy Istenhez tartozom.

Nagyon tetszett, hogy interaktív volt a fórum és a különböző háttérből, gyülekezetekből érkező tinikkel együtt gyúrhattuk össze a válaszokat. Sokat épültem a fórum alatt.”   Leona

A szombat estét evangelizációs alkalommal indítottuk, ahova 20-30 külsős fiatal jött el. A péceli tinik hívták el ismerőseiket valamint a helyi gimnázium diákjait. Ebben nagy segítségükre volt, hogy pénteken a JR-ral közösen órákat látogattak a gimnáziumban, és egy esti pingpong bajnokságot is szerveztek az iskolában hogy minél több fiatalt elérjenek.

Az alkalmon Isten megérintett szíveket, legyőzve közönyt, önhittséget, félelmeket. Voltak, akik átadták az életüket Istennek, betöltekeztek Szent Szellemmel, sokan kértek imát gyógyulásért.

Úgy éreztem, hogy imádkoznom kell, hogy a Szent Szellem betöltsön. Megkértem két barátnőmet, hogy imádkozzanak értem és a dicsőítés alatt imádkoztunk. Később a helyemen is imádkoztam és elkezdtem nyelveken szólni. Nagyon jó volt érezni Isten jelenlétét, és hogy már erőteljesebben imádkozhatok a Szent Szellem erejével.”   Adri

Az este nem ért itt véget. A hagyományos Teaház mellett idén egy unplugged MMM (Most Mutasd Meg – a tábori tehetségkutatónk) néhány résztvevője lépett fel. A különlegessége abban rejlett, hogy ezek az előadók olyan tinik voltak, akik a legutóbbi táborban már bizonyították tehetségüket, és ez alkalommal többnyire saját szerzeményeikkel léptek színpadra. Hihetetlen élmény volt!

Isten munkája folytatódott vasárnap is. A délelőtti alkalom arra nyitotta fel a szemeinket, hogy Istennek tökéletes terve van az életünkre. Felmerült a kérdés : „Akarunk részt vállalni ebben a tervben?„

A délutáni záró alkalmon lehetőségünk volt döntést hozni. Dönteni afelől, hogy mi az az egy, konkrétan meghatározott dolog, amiben attól a naptól kezdve változtatunk azért, hogy Isten szíve szerint való emberek legyünk. Ezt az egy dolgot mindannyian felírtuk egy könyvjelzőre emlékeztetőül elhatározásunkra, majd közös úrvacsorával erősítettünk meg szövetségünket Istennel.

Tinik: tartsátok szem előtt a könyvjelzőtöket, és ne adjátok fel az elhatározásotokat! Már várjuk, hogy halljuk a jó bizonyságaitokat, találkozunk a táborban!

Köhler Tirza