02. 25-26. CT (Christeens) évnyitó hétvége. A telet zárjuk, az évet kezdjük. A Posztolók Cselekedeteivel.
A ChrisTeens téli rendezvénye sok tekintetben változást hozott. Új struktúra, új célok, új utak. Számunkra ez az év a tettek éve, mely az Apostolok Cselekedeteire épít. Az ebben a részben olvasott csodák sorozatából egy kicsit mi is tapasztalhattunk.

A szervezéssel járó bonyodalmak és nehézségek megoldására mindig időben jött a segítség. Az általunk előre kalkulált 250 tini részvétele szintén hitbeli lépés volt, előkészítettük a földet az esőre. S Isten válaszolt. A fiatalok eljöttek, részt vettek, nyitottak voltak. Már az első alkalmon sokan mentek előre megtérni, megújulni és elköteleződni. A szemináriumokon is érdeklődéssel vettek részt, s az igei tanítások alatt sem voltak zavargások. Éhesen, figyelmesen ültek, s a visszajelzések alapján sokan az igével telve tértek haza. Azért imádkozom, hogy ez a lelkesedés ne csak fellángolás, hanem életeket átformáló erő legyen, mindannyiu(n)k életében!

A CT fiatalos lendületéhez méltón most is voltak vidám játékok, közös dicsőítés és igei rész. Az első gyülekezetek létrejöttének történetét Mundrucz Anett és Prekopa Viktor tolmácsolásában hallhattuk (Apostolok Cselekedetei 1. 2. fejezetei), akik egymást váltva igyekeztek minél világosabbá tenni Lukács leírását a feltámadás után történtekről.

Számomra a hétvége egyik legmeghatározóbb élménye a szombat esti DIA (Dicsőítő és Ima Alkalom) volt. A dicsőítés során közösen énekeltek, imádkoztak, egymást átkarolva imádták Istent a tinédzserek. Szabadulások, megoldások, új elhívások és áldások tengere hullámzott körülöttem, s én csak álltam ott, csodálva és dicsőítve Istent, hogy ennyi különböző embert tud szeretni, s minket is túláradó szeretetre indít a fiatalok felé. A szívem túlcsordult hálával, ahogy végignéztem rajtuk, s imádkoztam értük. Ezért az új generációért, az új nemzetért, amely most van születőben. Hiszem, hogy Isten hatalmasan megáldotta őket, s hogy ők tudnak élni ezekkel az ajándékokkal; s olyan változást hoznak, mely kifordítja sarkából a világot. Az Ap.Csel.29 MOST KEZDŐDIK.

Horváth Krisztina, CT stábos

 

Szeretnél részt venni a következőn? Ha épp január vége vagy február eleje van, akkor már jelentkezhetsz is, csak kattints erre a linkre itt! : )